Det var på tisdagskvällen som ett skott avlossades mot en lägenhet på Idrottsgatan där ett äldre par befann sig. En man i 20-årsålderns påträffades av polis under samma kväll. Mannen togs in för förhör och greps därefter. Han är nu anhållen och misstänkt för mordförsök.

– Vad som ligger till grund för misstanken kan jag inte säga. Jag kan bara säga att jag bedömer att det finns tillräckliga bevis för att han på sannolika skäl ska vara misstänkt för skjutningen, vilket ju är den starkare misstankegraden, säger åklagare Anne Sjöblom.

Enligt Anne Sjöblom är det bevis som har kommit fram i utredningen som ligger till grund för beslutet att anhålla mannen. Hon kan dock inte gå in på några detaljer kring bevisen.

– Det är förundersökningssekretess som råder.

Kan du säga någonting om den misstänkte?

– Jag kan inte säga någonting om honom i det här läget.

Något motiv för skjutningen är ännu inte klarlagt. UNT har tidigare pratat med några av de boende i området som var förvånade över att någon skulle skjuta mot lägenheten där det äldre paret bor.

– Det är en del i den stora utredningen och just nu tittar vi på vad motivet för skjutningen kan vara.

Kan skottet ha träffat fel lägenhet?

– Om det är på det sättet kan jag inte uttala mig om i nuläget. Det skulle kunna vara så men det är ingenting som är utrett och vi kan inte utesluta någonting än så länge, säger Anne Sjöblom.

Enligt åklagaren har den misstänkte inledningsvis nekat till brott.