Mordmisstänkt man har anhållits

En man anhölls på fredagen, misstänkt för mordet i Eriksberg i somras.

Den svårt skadade 35-åringen hittades i trappuppgången till ett flerbostadshus på Täljstensvägen.

Den svårt skadade 35-åringen hittades i trappuppgången till ett flerbostadshus på Täljstensvägen.

Foto: Staffan Claesson/UNT arikiv

Uppsala2019-11-22 12:08

Den misstänkte greps på torsdagskvällen men hade på fredagsmorgonen ännu inte kunnat höras. Polisen bekräftade på eftermiddagen att mannen anhållits av åklagaren, misstänkt för mord. Vid 15-tiden pågick de första förhören med den misstänkte.

Brottsmisstanken gäller mordet på den 35-årige man som hittades blödande i en trappuppgång på Täljstensvägen i Eriksberg, natten mot 3 augusti i år. Han fördes till sjukhus men avled av sina stickskador. Mannen hade besökt sin ex-hustru och parets barn i flerbostadshuset och var på väg mot en busshållplats på Norbyvägen, men hittades kort därpå av boende i trappuppgången, dit han återvänt sedan han angripits.

Åklagaren lämnar för närvarande inga närmare uppgifter om innehållet i misstankarna mot den gripne eller omständigheterna kring gripandet. 

Nyligen berättade utredarna att nya spår säkrats i fallet och att man under hösten arbetat med konkreta misstankar riktade mot vissa personer. Tidigare har polisen i omgångar vädjat om uppgifter från allmänheten, som kan ha gjort iakttagelser vid brottsplatsen, eller andra som kan ha uppgifter om mordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!