Musiken dånar högt över Stenhammarsparken i Gottsunda. Från två studsmattor hörs skratt blandat med rop, och trots att solen just har gått i moln väntar en handfull barn ivrigt på sin tur.

– Det brukar vara runt 40-50 barn här om dagarna. Vissa gånger har det varit folk här redan innan vi har öppnat, säger Mohammed Sabbagh, en av värdarna som jobbar i parken.

Mötesplats Gottsunda är ett initiativ från Uppsala kommun och Uppsalahem som har pågått sedan i början av juni. Tanken med satsningen är att skapa trygghet och gemenskap i framför allt Gottsunda, men även för människor från andra områden i staden.

Artikelbild

| Populär mötesplats. Enligt värden Mohammed Sabbagh hade Mötesplats Gottsunda som allra mest besökare på nationaldagen 6 juni. Då lockade aktiviteterna så många som 120-130 personer.

Mohammed Sabbagh fick möjlighet att jobba med projektet efter att han träffat en representant från Uppsalahem tidigare i år. Han är en av fem personer som bland annat jobbar med att planera vilka aktiviteter som ska genomföras under sommaren – allt från brännboll till musikskapande.

– Det är alltid roligt att hjälpa andra och jag ville verkligen köra hela vägen. Än så länge har det fungerat hur bra som helst, säger Mohammed Sabbagh.

Aktiviteterna är öppna för människor i alla åldrar, men det råder inga tvivel om att det framför allt är barnen som lockas till parken. Mohammed Sabbagh tror att den här sortens aktiviteter är viktig just för dem.

– Förut har det funnits barn i Gottsunda som knappt har vågat gå ut efter vad som har hänt här, med stenkastning och allt. Det håller på att ändras och barnen uppskattar verkligen vår närvaro, säger Mohammed Sabbagh.

patrik.dahlin@unt.se