Stämningen matchar de festligt uppklädda partimedlemmarna och finanskommunalrådet
Gunnar Hedberg var minst sagt uppåt - men inte överraskad:
- Det ser hoppfullt ut även om det nu är en det är en valloklaundersölkning. Om det resultatet håller överensstämmer det med det man själv har känt, känns det ganska betryggande.

Är undersökningen realistiskt?
- Ja, om man tittar på alla opionsundersökningar sammantaget så har moderaterna legat kring 30 procent.

Vad tror du om resultatet i kommunen?
- Det brukar ju följa rikstendensen. Men 2006 fick vi ett jordskred i Uppsala, det valsvinget var det största för alliansen i hela landet (anm: alliansen gick från 38 till 47 mandat i Uppsala). Jag skulle inte överraskad om den svingen är håller i sig, vi har gjort en väldigt bra valrörelse, säger Gunnar Hedberg.

Han tror att moderaterna tar ytterligare 3 mandat i Uppsala kommunfullmäktige. Även om stämningen är optimistisk är den också påtagligt nervös.
- Men det finns ingen chans att vi förlorar, säger Emilie Eriksson, politisk sekreterare i kommunen

Nervös är dock riksdagsmannen Per Bill:

- Vallokalsundersökningen visar att det finns en chans att Sverigedemokraterna inte kommer och att vi får egen majoritet, likväl som att det inte blir så. Det blir en nagelbitarkväll!
Han konstaterat att det slutgiltiga valresultatet också kan ta tid:
- Förtidsrösterna kan få otroligt stor betydelse så det kan dröja ändå till onsdag innan de är räknade och innan vi också vet om vi för egen majoritet i riksdagen, säger Per Bill till unt.se.