I år kan valborgsfirandet bli extra långt för den som vill och orkar, eftersom sista april infaller på en måndag och följer på en helg. Redan under lördagskvällen öppnades festivalområdet vid Ångströmlaboratoriet, med livemusik och bar.

– Det här lyser upp pluggtillvaron och det blir lite lagom fest varje kväll och inte valborg hela veckan, säger Fredrik Örn, vars kompisgäng var allra först in på området klockan 17.

För arrangörskommittén innebar festivalens öppnande skarpt läge. Nu väntar ett digert program på festivalområdet varje dag och kväll fram till nästa måndag. På måndag börjar själv flottarna byggas.

Artikelbild

| Max Löfgren, Erik Turesson, Marcus Björklund och Lovisa Dannelid är några av arrangörerna bakom Forsfestivalen. Närmaste veckan är späckad med aktiviteter.

– Vi är 22 stycken i kommittén, några arbetar med festivalen, några med forsränningen och några med marknadsföring. Vi är så taggade nu, säger Lovisa Dannelid.

Området är öppet för alla och envar. Och redan vid öppning var det ickestudenter på plats.

– Valborg är den roligaste händelsen på hela året i Uppsala. Och vi brukar gå hit till Forsfestivalen någon gång varje år, säger Staffan Bengtsson.