Ny brand i garagelänga i Gränby

Vid 16-tiden larmades räddningstjänsten till en ny garagebrand i Gränby. Branden var kraftig och spred sig till ytterligare en länga.

Ytterligare bilbränder i garagelängor inträffade på söndagseftermiddagen.

Ytterligare bilbränder i garagelängor inträffade på söndagseftermiddagen.

Foto: Ola Lindqvist

Uppsala kommun2019-10-27 16:16

Strax efter klockan 16 på söndagen larmades SOS om ytterligare en brand i en garagelänga i Gränby/Lötenområdet, denna gång på Bruno Liljeforsgatan. En stor styrka är på plats för att bekämpa elden. 

Ola Lindqvist, UNT:s utsända reporter, sa vid 16.30-tiden att det brann kraftigt:

– Det brinner inne i längan och är kraftig rökutveckling. Det smäller ordentligt där inifrån, men det är svårt att avgöra om det är från räddningsinsatsen eller från bilarna, sade han.

Branden spred sig snabbt till en ihopkopplad garagelänga. Det ska ha varit mycket folk i området.

– Vi spärrade av platsen så att räddningstjänsten kunde jobba ifred och så att ingen i allmänheten skulle skadas, säger Pär Olsson, RLC-befäl på Uppsalapolisen.

Vid 17-tiden ska branden i stort ha varit släckt och strax före klockan 18 lämnade räddningstjänsten precis platsen. Sex bilar ska ha förstörts. Händelsen rubriceras i nuläget som skadegörelse genom brand men rubriceringen kan komma att ändras.

Detta var den andra stora garagebranden i området under söndagen. Vid 12.30 kom larm om att en garagelänga på Lagerlöfsgatan stod i brand. I den förstördes ett tiotal bilar och det fanns risk för spridning till ett bostadshus. Polisen har i det fallet upprättat en anmälan om misstänkt grov mordbrand. 

Två bränder på kort tid i samma område, har ni ökad beredskap nu?

– Ja, vi ser det naturligtvis inte som osannolikt att bränderna hänger ihop. Men vi jobbar brett och utesluter ingenting. Vi kommer att ha utökad närvaro i området under kvällen och natten, säger Pär Olsson.   

I samband med den tidigare garagebranden uppmanade polisen bilägare i Gränby/Löten att kontrollera sina bilar. Detta sedan en bilägare vars bil står i en länga på Atterbomsgatan i samma område hittat sin bil indränkt i bensin.

Brand i garagelängor på Bruno Liljeforsgatan på söndagskvällen.
Brand i garagelängor på Bruno Liljeforsgatan på söndagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!