Destination Uppsala har fått i uppdrag av kommunen att uppmärksamma Linnés födelsedag på olika sätt varje år. Trädgårdsnatten på lördag är nytt för i år, och ska testas i Stadsträdgården där bland annat dansbanan invigs med levande jazzmusik och dans.
– Plastisen på Vaksala torg blev ingen hit, det var så trögt att åka. Men nu kan vi återanvända det tåliga materialet som utomhusdansgolv, den klarar ju vintern, förklarar Sofie Blomgren.

På grund av de stora trädrötterna i parken har man inte kunnat sänka ner dansgolvet som tänkt.
– Det blev riktigt fint, med tanke på att det blir lite improvisation när man inte kan bygga enligt ritningarna, säger Göran Pettersson, från Teknik och Servicekontoret på Uppsala kommun.

Dansbanan ska omges av planteringar, bänkar, lyktstolpar och en servicebyggnad, men allt hinns inte med innan invigningen.
– Åstråket kommer att utvecklas mer de kommande åren och vi hoppas att trädgårdsnatten växer år för år och att vi får evenemang i till exempel Botaniska trädgården och Vasaparken, berättar Sofie Blomgren.

Linnéfirandet var i gång redan på onsdagskvällen i Botaniska trädgården. Linnés födelsedag inleddes med musik och konferencier var Linné själv i Hans Odöös gestaltning och festligheterna fortsätter till på söndag.