Ebba Busch Thor och och Mikael Oscarsson toppar riksdagslistan enligt förslaget som kommer från partiets nomineringskommitté.

Nuvarande regionrådet Anna-Karin Klomp föreslås som tredjenamn både på riksdagslistan och regionlistan. Totalt innehåller listan 37 namn från olika delar av länet i olika åldrar och bakgrund.

Varför har ni Linköpings kommunalråd Sara Skyttedal på er riksdagslista?

– Det är ganska vanligt att partierna tar med någon känd politiker som kan dra röster även i vårt län. Exempelvis har de flesta Ebba Busch Thor som första namn på sina riksdagslistor. Både Ebba Busch Thor och Mikael Oscarsson har ett grundmurat stöd i länet. Vi ser goda möjligheter att båda blir invalda i riksdagen, säger Jonas Segersam, ordförande för nomineringskommittén.

Bakgrunden till att Björn-Owe Björk och Mimmi Westerlund toppar regionlistan är att de fick starkt stöd i KD:s interna provval i länet.

– Björn-Owe har lyckats bra i Knivsta där KD fick flera nya mandat i förra valet och Mimmi Westerlund har tidigare lyckats engagera många till KDU i Örnsköldsvik, säger Jonas Segersam.

Beslut om de två listorna kommer att fattas 20 januari på en nomineringsstämma. KD:s kommunlista i Uppsala fastställs först i februari.