En man smyger upp bakom mig i motionsspåret. Jag märker inget.

Plötsligt två händer runt midjan.

Ett hårt grepp.

Jag studsar till, samtidigt som jag undrar vilken bekant som följt efter mig i Röbospåret och gör en så abrupt "hälsning".

Men det är ett okänt ansikte som möter min blick.

Ett okänt ansikte och okända armar.

Genast börjar rädslan krypa i kroppen.

Jag mumlar ett "hej, oj du skrämde mig" och ökar på stegen.

Jag hinner registrera att han har en cykel slarvigt parkerad alldeles intill spåret.

Samtidigt som jag ökar takten ännu mer gör den okända mannen samma sak - och är snart ikapp.

Han frågar vart jag är på väg.

Jag säger att jag bara går.

Minns att jag hinner tänka att jag inte känner igen min egen röst, så skrämd och pipig.

Jag är rädd.

Inga andra motionärer syns i spåret. När jag kommer fram till den del där spåret kröker sig och det blir mer tät skog på sidorna, stannar jag upp. Den okända mannen tar min hand och försöker förmå mig att gå vidare. I det ögonblicket blir jag livrädd. Tänk om han drar in mig i skogen? Bara att tänka tillbaka på det här ögonblicket gör att håret reser sig på mina armar.

Men jag drar loss min hand, vänder på stegen och snabbar på i motsatt riktning, bort från skogspartiet, bort från den okända mannen.

Han följer inte efter.

När jag kommit en bra bit bort kommer tårarna.

Två till unga kvinnor utsattes för ofredande i samma motionsspår, av samma okända man, samma dag.

Det här hände sommaren 2016.

Det som just nu händer i Uppsala gör att minnet väcks till liv igen. Tillvägagångssättet är liknande, en okänd man som smyger sig på bakifrån.

Polisen har flera gånger pratat om ett mörkertal och uppmanat folk att höra av sig om de tror sig ha blivit utsatta av mannen som bär munskydd. "Det kan finnas flera som inte sett det här som en sak de borde anmäla", sade Sanja Vukicevic vid polisen till UNT i söndags.

Jag hade kunnat bli ett mörkertal.

Den okända mannen hade ju "bara tagit på min midja". Men jag blev uppmanad att anmäla, vilket jag är tacksam för.

Några månader senare dömdes mannen för tolv fall av ofredande och sexuellt ofredande på unga kvinnor, vissa minderåriga. Straffet: skyddstillsyn, skadestånd till flera av offren samt tvingad att genomföra frivårdens program för relation och samlevnad.

Att vi tolv polisanmälde var ju förutsättningen för att mannen först och främst kunde gripas, och sedan dömas. Förhoppningsvis grips snart mannen med munskydd och en rättsprocess kan inledas. Ingen ska behöva utsättas för någons okända händer på sin kropp. Anmäl, anmäl, anmäl.