Olycka med buss och lastbil – flera skadade

En 77-årig kvinna skadades allvarligt när en lastbil körde mot rött och krockade med en stadsbuss på tisdagen. Ytterligare två personer fördes till sjukhus med ambulans.

Krock mellan lastbil och tankbil.

Krock mellan lastbil och tankbil.

Foto: Lars Johansson

Uppsala kommun2019-10-22 11:53

En trafikolycka inträffade i korsningen Tycho Hedéns väg och Hjalmar Brantingsgata klockan 11.40 på tisdagsförmiddagen. Det var stadsbuss 7 på väg mot Årsta centrum och en lastbil som kolliderade. Tycho Hedéns väg var efter olyckan helt avstängd i södergående riktning. 

– Bussen var i trafik och det var passagerare ombord. Tre personer har skadats och har förts till sjukhus med ambulans, sade Tommy Wållberg, ledningsoperatör på räddningstjänsten, strax efter olyckan. 

Samtliga personer som har förts till sjukhus ska ha befunnit sig på bussen. En av dem ska enligt uppgifter från polisen vara busschauffören. De tolv andra passagerarna har klarat sig utan skador men var enligt polisen omskakade av upplevelsen. De ska ha fått åka vidare med en ersättningsbuss som enligt uppgift var på plats inom 15 minuter.

Strax innan klockan 15 meddelade Akademiska sjukhuset att en 77-årig kvinna skadats allvarligt i bussolyckan. Skadorna ska inte vara livshotande och tillståndet ska vara stabilt. Det finns inga uppgifter om skadeläget för de två andra personerna.

Vi 15-tiden meddelar polisen att man lämnat platsen och att trafiken rullar som vanligt sedan en timme. Fortfarande står en lastbil kvar vid sidan av vägen och ett rödljus som kördes på i den aktuella korsningen ska vara ur funktion.

Strax före klockan 17 berättar polisen på sin hemsida att föraren av lastbilen är en man i 25-årsåldern. Han misstänks för att ha kört mot rött och fick sitt körkort omhändertaget på plats av polisen.

–  Det var tur i oturen att inte fler blev skadade. Det var en rätt rejäl krock, säger Nikodemus Kyhlén, marknadschef på trafik och samhälle vid Region Uppsala.

Händelsen kommer att utredas av polis.

– Det som händer nu är att Gamla Uppsala Buss, som kör stadsbussarna, tar sitt arbetsgivaransvar och tar hand om chauffören för att säkra att han mår bra. Sedan väntar vi in resultatet av polisutredningen, säger Nikodemus Kyhlén.

Krock mellan lastbil och tankbil.
Krock mellan lastbil och tankbil.
Karta: Hjalmar Brantingsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!