Är Uppsala estetiska gymnasium en ny skola i Uppsala?

– Nej, det är samma skolform som fortsätter men från och med skolstarten heter vi Uppsala estetiska gymnasium. Namnbytet kom till för att bättre spegla vårt utbud.

Vad erbjuder skolan?

Artikelbild

| Annika Eliasson Frick, programrektor på Uppsala estetiska gymnasium.

– Programmen är desamma som innan flytten från Boländerna, det vill säga högskoleförberedande gymnasieutbildningar inom det estetiska området som bild, film, teve och radio och musik. Vi har också utbildningar inom serieteckning och illustration samt speldesign.

Och hur är det efter flytten?

– Vi har fått fantastiska lokaler mitt i centrum på samma gård som Kulturskolan och Katedralsskolans tillfälliga lokaler. Allt är nytt och fräsch med ämnesspecifika klassrum där eleverna har sina karaktärsämnen. De gymnasiegemensamma ämnena läser man på Fyrisskolan.

Har alla fattat det nya?

– Nej och det är därför vi har öppet hus, för att tala om att vi finns. Snart kommer gymnasieantagningarna ut för nästa år och då vill vi att alla ska känna till oss.

Hur länge kommer ni att finnas på Skolgatan?

– Vi ska vara kvar här, och det är något som våra 230 elever uppskattar. Inte bara för att vi fått nya lokaler, utan även för att vi är en skola som ligger centralt i stan.