Den ena trappan är klar men den andra, som är planerad vid Islandsbron, är ännu inte färdig. Att den byggs är en förutsättning för att asparna ska kunna ta sig upp för Fyrisån.
Karin Åkerblom, stadsträdgårdsmästare, är nöjd med resultatet.
- Parken är klar, det ska bara ned lite fina blommor med Linnétema till våren. Det kommer att bli lök och sommarblommor. Vi ska också utnyttja gräsmattan men mer än så vill jag inte berätta, säger hon.
Under våren ska kommunen också göra i ordning St: Eriks källan som finns bakom en träport i parken. Enligt legenden rann en källa mirakulöst upp på den plats där St:Erik, kung på 1200-talet, dog. Dörren har hittills bara varit öppet på Kulturnatten men snart kan man titta in där året om.
- Vi ska ljussätta källan och sätta dit en glasdörr för att man ska kunna kika in där tappstället förut låg och ser hur det såg ut. Är fina valv där nere. Jag tror att det blir väldigt häftigt och att det spiller ut lite ljus på vintern, säger Karin Åkerblom.

Höga förväntningar
Den totala kostnaden för den färdiga trappan, den planerade vid Islandsbron och för parken är cirka 4, 6 miljoner kronor. Karin Åkerblom har höga förväntningar inför våren och tror att platsen kommer att bli välbesökt bland Uppsalaborna.
- Jag tror att många kommer att sitta i parken och lyssna på vattnet i trappan som plaskar. Ljudet är ganska starkt, som ett vattenfall, säger hon.
Karin Åkerblom är nöjd med att kommunen rev den gamla bruna byggnaden vid Upplandsmuseet. Platsen blev mycket öppnare och nu hoppas hon att parken blir mer inbjudande i vår. Att många kommer sitta där, äta sina lunchmackor och titta upp mot domkyrkan.