Person till sjukhus efter ”kraftig kollision”

En ung kvinna fördes under onsdagen till sjukhus med ambulans efter en trafikolycka på riksväg 55. Polisen misstänker en av de inblandade förarna för rattfylleri.

En person har förts till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 55. Räddningstjänsten beskriver händelsen som en ”kraftfull kollision”.

En person har förts till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 55. Räddningstjänsten beskriver händelsen som en ”kraftfull kollision”.

Foto: Dennis Pettersson/UNT arkiv

Uppsala kommun2019-11-20 16:03

– Det är två personbilar som har kolliderat med varandra. Som jag har förstått det var det en ordentlig krock, sade Björn Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, vid klockan 16:15.

Enligt Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, misstänker polisen en av de inblandade förarna – en man i 27-års-åldern– för rattfylleri. Hans körkort ska sedan tidigare ha dragits in.

– Vi har tagit med honom för provtagning, säger Daniel Wikdahl.

Vid klockan 16:30 uppgav polisen att vägen var avstängd i båda färdriktningarna. Enligt uppgifter till tidningen ska tre ambulanser ha åkt ut till olycksplatsen. Det är i nuläget oklart hur olyckan gick till och hur många som sammanlagt färdades i bilarna. En kvinna född 1994, som körde den andra bilen, fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är okänt.

Klockan 16:48 uppgav Björn Johansson att räddningstjänsten hade lämnat olycksplatsen och att trafiken släpptes på igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!