För alla som vill testa sin smash eller återuppleva minnen från fritidsgården, kan man under hela sportlovsveckan spela pingis i Gränbystaden. I helgen avslutas evenemanget med en pingisturnering, där det vinnande laget går hem med 4000 kronor.

– Vi kommer också dela ut priser för bästa lagnamn, bästa lagdräkt och bästa hejarramsa. Och man kommer kunna pynta sitt eget racket, säger Johanna Blom, marknadsassistent på Gränbystaden.

Hittills har initiativet varit en succé.

Artikelbild

| Aurora Gustavsson-Wang övar sina servar med stor koncentration.

– Intresset för pingisen är stort och det har varit mycket folk här hela veckan. Det skulle vara roligt om ännu fler kommer i helgen, säger Johanna Blom.

Pingisen i Gränbystaden har lockat både barn och vuxna. Familjen Gustavsson-Wang upptäckte pingisrummet av en slump.

– Vi gick runt i gallerian och råkade glida förbi här. När vi såg pingisborden blev vi jätteglada, säger pappa Sven Gustavsson-Wang. Barnen Aurora och Caleb och mamma Jingjing Gustavsson-Wang håller med.

– Jag hoppas att de inte tar bort pingisborden när veckan är slut. Vi vill fortsätta komma hit och spela, säger Jingjing Gustavsson-Wang.

Artikelbild

| Zaki Baharan, Zaki Anwari, Angelica Williams och Sara Amarna från Tillsammans tycker att pingis är en perfekt sportlovssyssla.

Ett annat gäng glada pingisentusiaster som hittat hit är Almtuna IS, som idag är här med sitt integrationsprojekt Tillsammans. Projektledarna Odin Lindell och Aftab Husseini springer mellan pingisborden för att försöka hinna spela med alla.

– Vi har ett samarbete med Gränbystaden och vill att våra ungdomar ska skapa positiva relationer till stadsdelen Gränby. Almtuna har ju sitt hjärta i de här trakterna. Vi arbetar för att våra ungdomar ska skapa sociala sammanhang även utanför skolan, säger Odin Lindell. Aftab Husseini tycker att sportlovspingisen är ett bra initiativ från Gränbystaden.

Artikelbild

| Projektledarna Aftab Husseini och Odin Lindell från Tillsammans vill skapa nya kontaktytor och sociala sammanhang för sina ungdomar.

– Vi kommer absolut att vara här i helgen, jag hoppas att många av våra ungdomar anmäler sig till turneringen, säger Aftab Husseini.

En av ungdomarna från Tillsammans som är med och spelar pingis idag är Jafar Haidari. Till vardags går han i skolan på Bolandgymnasiet, men under lovet är det sport som gäller.

– Jag tränar mycket på gym och spelar fotboll. Men pingis är också jättekul, säger Jafar Haidari medan han springer runt pingisbordet med sina kompisar.

Turneringen Gränby Smash spelas på lördag och söndag mellan klockan 12-16. Hela veckan är gratis för alla som vill komma och spela, men anmälningarna till pingisturneringen stänger 21 februari.