–  Vi har inga exakta besökssiffror men vår känsla är att det varit färre besökare vid festivalen i år, i synnerhet på lördagen. Publiken har också varit mera blandad åldersmässigt, det har varit flera familjer i publiken, och också flera äldre personer än tidigare år, och det kan vara en förklaring till att det också varit lugnt runt festivalen, sade Christer Nordström på söndagseftermiddagen.


Det har varit fler poliser i tjänst under den gångna helgen totalt i länet, men färre har varit avdelade för reggaefestivalen. Det kan vara en del av förklaringen till att det omhändertagits omkring 70 personer misstänkta för ringa narkotikabrott i år, betydligt färre än de senaste åren:
–  Men vår uppfattning är att det verkligen verkat vara betydligt färre som tyckts drogpåverkade. Däremot har vi noterat att det konsumerats lite mera alkohol än tidigare, men inte så att det varit anmärkningsvärt på något sätt, sade Christer Nordström.

De poliser som varit stationerade vid bussen invid entrén till festivalområdet har tagit emot ett 40-tal anmälningar om förfalskade biljetter. Festivalvärdarna har hänvisat dem som kommit med falska biljetter direkt till polisen:
–  Fem män sitter häktade misstänkta för biljettbedrägerierna, och dem kunde vi gripa redan på torsdagskvällen. Tyvärr hade de då redan hunnit sälja förfalskningar till ett antal personer, sade Christer Nordström.
Han vill inte lämna några närmare detaljer kring hur förfalskarna kunde gripas, men konstaterar att då biljetter bjöds ut via Facebook och såldes bland annat vid centralstationen kunde försäljarna spåras och identifieras. I samband med att de fem misstänkta greps gjordes också en husrannsakan och ett stort antal falska biljetter beslagtogs.