Det var i början av mars som en 30-årig man blev överfallen i sitt hem i Fålhagen av tre män. 30-åringen ska ha stämt träff med en av gärningsmännen via en dejtingapp. Enligt polisen ska en av de misstänkta gärningsmännen först kommit till 30-åringens lägenhet. Väl inne ska mannen ha gett något tecken till de två andra männen som med sina ansikten täckta av vita masker trängde sig in i lägenheten.

30-åringens händer och fötter tejpades och även hans mun täcktes med tejp. Gärningsmännen tog 30-åringens mobil och bankkort och misshandlade honom för att få koden.

– Det värsta med fallet är det våld som användes. Hela händelsen är otroligt kränkande för den drabbade, säger Cecilia Winblad, gruppchef för grova brott i Uppsala.

Artikelbild

| Foto från polisen där en av de misstänkta gärningsmännen använder målsägandes bankkort.

Två av gärningsmännen tog sedan ut pengar i en bankomat vid Heidenstams torg en bra bit från brottsplatsen. När det fungerade lämnade den tredje mannen lägenheten. Drygt en månad senare har ännu ingen misstänkt gripits men polisen har gått ut med bild på två av de misstänkta gärningsmännen. Den ena är en fantombild av den man som först kom till lägenheten. Den andra bilden fångades av bankomatens övervakningskamera där den misstänkte gärningsmannen ska ha använt 30-åringens bankkort.

– Vi söker iakttagelser från de som kan ha sett de här männen tillsammans eller var för sig i området kring brottsplatsen i Fålhagen, eller vid bankomaten på Heidenstams torg, säger Cecilia Winblad.