Klockan 22.53 den 8 november 2018 skjuts en man på Heidenstams torg i Uppsala. Han avlider senare på sjukhus.

Polisen har ännu inte gripit någon för mordet, men hoppas att tips från allmänheten kan leda till ett genombrott. Därför avslöjar man nu detaljer om mordkvällen. En stor del av informationen kommer från en övervakningskamera på torget.

– På filmen ser man att det handlar om två gärningsmän som kommer tillsammans till platsen. Medgärningsmannen rekar innan själva skotten avlossas, säger Cecilia Winblad som är chef för grova brott på Uppsalapolisen.

Polisen går också att gå ut med offrets identitet: Mostafa El Baba, född 1987. Han skjuts när han går ut från restaurang Heidenstams kolgrill, som ligger på torget.

– Mostafa flyr därifrån längs med huskroppen i riktning mot parkeringen, där han faller ihop och skjuts igen. Han förs i ambulans till sjukhus där han sedan dödförklaras, säger Cecilia Winblad.

Gärningsmännen flyr samma väg som de kom; mot Bellmansgatan och Stagneliusgatan. De ska enligt polisen haft med sig en cykel som de ställt bakom centrumet, och på vilken mannen som sköt flydde. Medgärningsmannen flydde någon minut tidigare till fots.

De var enligt övervakningsfilmen bägge klädda i mörka kläder och bar jackor alternativt tröjor med uppdragna luvor.

– Det vi är ute efter är framför allt iakttagelser som allmänheten kan ha gjort av de här männen innan, under och efter skotten, säger Cecilia Winblad.

Hur långt är ni från att lösa fallet?

– Sedan november har vi gjort ett gediget utredningsarbete och har kommit långt. Vi behöver dock få de sista pusselbitarna på plats och söker ytterligare information som vi tror finns och som vi önskar få in.

Hur mycket polisen eventuellt vet om gärningsmännen, om det finns misstänkta och om man känner till något motiv till mordet vill Cecilia Winblad inte gå in på. Inte heller fler detaljer om mordoffret. Han ska dock inte vara dömd för något grövre brott.

– Hans familj har godkänt att vi går ut med namn, bild och ålder, men vi avslöjar inte mer om honom.

Varför går ni ut med hans identitet?

– Vår förhoppning är att någon kanske känner till kopplingar mellan honom och olika personer eller har hört något om händelsen. Vi behöver få in så mycket tips som möjligt.

Den som har tips i fallet uppmanas ringa polisens växel på nummer 114 14 och säga att det handlar om mordet på Heidenstams torg.

Under torsdagskvällen tas fallet även upp i programmet Efterlyst på TV3.