Besöket gjorde han tillsammans med entreprenörerna från hans mentorsprogram, Fellowships. Programmet är en del av den Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och är till för att stötta unga entreprenörer att våga satsa och starta upp egna företag. Inom programmet ingår att träffa flera redan etablerade företagare på marknaden.

Det var 20 entreprenörer från programmet som var med under dagen. Både de och prinsen fick en rundtur på Apoteas logistikcenter samt en presentation av företaget.

– Det är kul för oss att få visa både prinsen och entreprenörerna hur vi arbetar, särskilt med vårt miljöarbete, sade Apoteas vd Pär Svärdson, som var med under besöket.

Artikelbild

| Prinsen besökte Morgongåva tillsammans med entrepenörerna från hans program för unga företagare.

I sitt miljöarbete försöker företaget bland annat att minska på plasten som används när man paketerar varor. Enligt vd:n var det flera av entreprenörerna som under besöket var intresserade av personalen samt vad det finns för fördelar att ha lagret i Morgongåva, jämfört med till exempel i en storstad.

– Det märks även att prins Daniel är genuint intresserad av företagsamhet och ställde flera relevanta frågor.

Apoteas stora logistikcenter ligger i Morgongåva företagspark och invigdes den 5 mars i år. Logistikcentret är 38 000 kvadratmeter stort, och när man byggde ut kunde man anställa runt 100 nya personer vilket är en av de största anställningarna som företaget har gjort.

Vad betyder det för Morgongåva att Apotea har sitt logistikcenter här?

Artikelbild

| Prinsen har själv erfarenhet av att starta och driva företag.

– Det betyder mycket för bygden. Framför allt för att det kan locka hit fler företag, sade Pär Svärdson.