Helgens snöoväder orsakade många växelfel i tågtrafiken. Något Trafikverket fortsatte att kämpa med under måndagen vilket medfört en rad förseningar även under eftermiddagen.

– Det kan fortfarande förekomma störningar i tågtrafiken men vi råder resenären att kolla med sitt respektive tågbolag. Men vi har ingen ny incident på spåren utan nu handlar det om att tågtrafiken ska komma ikapp, säger Per Aronsson presskommunikatör på Trafikverket.

På SJ:s hemsida är minst ett tåg varje timme inställt mellan Uppsala centralstation och Stockholm centralstation under kvällen. I skrivande stund är SJ:s regionala tåg med avgång 15.46 och 16.47 till Stockholm inställda.

På sträckan mellan Stockholm C och Uppsala C är SJ:s regional tåg 16.51, 17.38, 18.44 inställda.

SJ-avgångar norrut från Uppsala C mot Gävle och Falun är i nuläget drygt 10 minuter försenade. Medan 18.00-tåget mot Linköping är inställt.

På SL:s hemsida varnar man för fortsatta förseningar i pendeltrafiken under kvällen. Men i nuläget är ingen avgång påverkad.

Även UL varnar för eventuella förseningar på Upptåget under eftermiddagen och kvällen.

Busstrafiken i länet har också haft problem under dagen men enligt informationschefen Sture Jonsson väntar UL inga problem under kvällen.

– I Uppsala har halkbekämpningen hunnit ikapp och där väntar vi inga problem för stadsbussarna. I länet har det varit lite problem på mindre vägar i SKutskär och Enköping under eftermiddagen men vi räknar inte med några bekymmer under kvällen. Prognosen ser stabil ut utan några större mängder snöfall på kort tid.

Flygtrafiken på Arlanda dras med marginella förseningar på 15-20 min för vissa avgångar på måndagseftermiddagen, enligt Swedavias hemsida.