Daniel och Camilla Carlberg kommer strosande i folkvimlet på gågatan. Kvällen innan har de varit på generationsgask på Östgöta nation. Det var där de träffades för drygt 20 år sedan. I dag bor de i Nacka.

– Vi var båda aktiva i nationens kulturutskott. Vi hade samma intressen och blev kära i varandra, säger Camilla.

– Jag tyckte Camilla var en snygg och läcker tjej, skrattar Daniel.

Artikelbild

| Marcus Säll och Ava Matilda Bergman med sonen John Hjalmar Bergman 9 månader och bonusdöttrarna Alva och Kajsa Säll.

Det var många som träffade varandra på nationen och flera par var med på generationsgasken kvällen innan.

Alla hjärtans dag är dock inget de firar.

– Nej. Vi tycker mest det är en kommersiell grej, säger de.

Christoffer Gradin och Kristin Bodin från Uppsala brukar fira Alla hjärtans dag vart annat år. De planerar små överraskningar, äter något gott eller gå på bio.

Artikelbild

| Lennart och Vivi-Anne Johansson.

Hur träffades ni?

– På jobbet. Vi var arbetskamrater en tid. Sedan åkte jag till Australien. När jag kom tillbaka började jag på samma jobb igen och då började vi umgås och blev tillsammans. Jag tyckte Christoffer var så söt, och det är han fortfarande. Det var för fyra år sedan, säger Kristin.

Artikelbild

| Christoffer Gradin och Kristin Bodin.

Lite längre upp på gågatan kommer Uppsalaborna Marcus Säll och Eva Matilda Bergman med sonen John Hjalmar Bergman 9 månader samt bonusdöttrarna Alva och Kajsa Säll. Marcus och Eva Matilda träffades på en dejtingsajt på Internet för drygt fyra år sedan.

– Vi var både nyskilda, i samma ålder och hade samma utbildning. Jag tyckte han var attraktiv och rolig. Han fick mig att skratta, säger Eva Matilda.

Artikelbild

| Daniel och Camilla Carlberg.

– Vi bestämde träff utanför kyrkan i Gamla Uppsala. Sedan dess har vi hållit ihop. Vi firar vår årsdag på alla hjärtans dag. Jag har redan köpt ett hjärta med gelégodis, säger Marcus Säll.

Lennart och Vivi-Anne Johansson från Uppsala har varit ett par i 49 år - nästan hela livet. De träffades som unga när de bodde i Jönköping.

Artikelbild

| Peter och Jenny Höög.

– Jag var 18 år och Lennart 20. Vi sågs på stan och började dejta efter en tid. Jag tyckte han var spännande, berättar Vivi-Anne.

– Vivi-Anne var en fin tjej. Vi förlovade oss 1968 och gifte oss två år senare, berättar Lennart.

Efter det kom barnen, fyra stycken. I dag har de fem barnbarn. Alla hjärtans dag firar med att äta något gott.

Peter och Jenny Höög från Karlstad firar bara ibland. Nu är de i Uppsala för att se när dottern tävlar i DM i cheerleading

– Vi träffades via gemensamma vänner. Det tog lite tid. Men det fanns något där redan från början som växte till sig, säger de.

I dag har de tre barn 11, 14 och 16 år gamla.

Mohsen Ghanbari och Rebecca Blomgren går båda vård- och omsorgsprogrammet på Cultus gymnasieskola och träffades när Mohsen började i klassen. De har varit ett par i ungefär ett halvår, och det blir således första gången de firar Alla hjärtans dag ihop, vilket de kommer att göra genom att gå ut och äta middag efter skoldagens slut.