Vid 17-tiden på måndagen hade 15 berusade personer blivit omhändertagna enligt LOB. Under eftermiddagen greps även en person misstänkt för sexuellt ofredande i Ekonomikumparken.

Även en anmälan om vållande till kroppsskada har inkommit från Ekonomikumparken. En person ska ha slängt något smällarliknande som ska ha exploderat mot en person, som fick sårskador. En person är misstänkt men är inte frihetsberövad.

– Förmiddagen var jättelugn och eftermiddagen har varit rätt så städad, bedömer Linda Winge, RLC-befäl vid Polismyndigheten region Mitt.

Vid 21-tiden uppgav polisen att 31 berusade personer blivit omhändertagna enligt LOB.

I övrigt har en kvinna blivit upptryck mot en vägg och fått en öl hälld över sig när hon påpekade att en grupp män befann sig på en privat tomt på S:t Johannesgatan. Brottet rubriceras som ofredande. Även en person misstänkts för brott mot knivlagen när denne blev omhändertagen enligt LOB och hade en kniv på sig. Dessutom fick En person en flaska i huvudet vid 18.40-tiden.

– Vi är rätt nöjda än så länge. Vi uppfattar det som att det är lugnt på stan. Det är få LOB: ar jämfört med hur det kan vara, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisregion Mitt.