Så kan dödsolyckan ha gått till

Förra veckan avled en cyklist efter att ha blivit påkörd av en lastbil i korsningen S:t Olofsgatan-Kungsgatan. Nu kommenterar polisen hur olyckan kan ha gått till.

Olyckan inträffade den 5 november i centrala Uppsala.

Olyckan inträffade den 5 november i centrala Uppsala.

Foto: Madeleine Andersson

Uppsala kommun2019-11-13 12:50

På tisdagen förra veckan blev en cyklist påkörd av en lastbil i korsningen S:t Olofsgatan-Kungsgatan i centrala Uppsala. Två dagar efter olyckan berättade polisen att lastbilschauffören misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.
Cyklisten kunde senare identifieras som en kvinna i 25-årsåldern från Finland. En vecka efter händelsen var kvinnans identitet dock inte helt fastställd.
– Vi har tagit hjälp av finska polisen för att underrätta hennes anhöriga i hemlandet. Allt pekar på att det är hon, men vi jobbar fortfarande med att få en 100-procentig identifiering, sade Jonas Eronen, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Nu väljer polisen att kommentera hur olyckan kan ha gått till. 
– Den preliminära bedömningen är att de färdats åt samma håll och när cyklisten skulle rakt fram så har lastbilen svängt och hon hamnar då under lastbilen, sägerJonas Eronen.

Lastbilen körde på S:t Olofsgatan och svängde söderut på Kungsgatan.

Hur fortlöper utredningen?
– Det som händer nu är att vissa förhör är kvar att hålla, men utredningen börjar närma sig slutet och en sammanställning av ärendet pågår. 

Polisen har hållit flera förhör, bland annat med den brottsmisstänkta lastbilschauffören. Vad som sagts vill man dock inte kommentera.
– Detaljer kring vad som framkommit vid förhör kan polisen inte gå ut med just nu, uppger Jonas Eronen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!