Mikael Malm, 49, enhetschef: "Jag ställer alltid cykeln på samma ställe annars är det omöjligt att hitta den. Det är också svårt att hitta en parkering för cykeln i Uppsala, ungefär lika svårt som det är att hitta en bilparkering".

Fanny Nilsson, 22, butikssäljare: "Min cykel syns ganska tydligt på grund av hur den ser ut, men annars ställer jag mig alltid på samma ställe utanför jobbet. På vardagar kan det vara svårt att hitta parkering, i alla fall så här nära stationen".

Ingrid Wikström, 67, pensionär men jobbar lite extra ibland: "Jag kommer helt enkelt ihåg vart den står. Det är ju kolossalt mycket cyklar i den här stan och man får ofta tränga in cykeln någonstans. Jag kan sällan stå i ett ställ utan får ställa den på sidan av".

Artikelbild

| Fanny Nilsson, 22, butikssäljare: "Min cykel syns ganska tydligt på grund av hur den ser ut, men annars ställer jag mig alltid på samma ställe utanför jobbet. På vardagar kan det vara svårt att hitta parkering, i alla fall så här nära stationen".

Niklas Runhagen, 43, enhetschef / skolintendent: "Jag tar riktmärken och tittar vart jag står någonstans. Jag upplever dock inte att det är svårt att hitta en plats att ställa cykeln på".

Christoffer Åkerlind, 35, kock: "Just här vid Resecentrum brukar jag tänka på vilken rad jag ställer mig i. Ofta placerar jag cykeln på överdelen i tvåvåningsställen, då ser man den lättare när den ska hämtas. Det har blivit något lättare att hitta parkering här i alla fall".

Charlotta Costanzo, 21, projektkoordinator: "Jag parkerar alltid cykeln på samma ställe och brukar alltid ställa mig så nära dit jag ska som möjligt. Jag är dock noga med att alltid stå i ett cykelställ".

Bo Ture Larsson, 76, pensionär och galen språkpolis: "Jag brukar titta på vilken gata jag befinner mig på, just här lyser ju Pingstkyrkan. Jag tittar också efter cyklar som jag känner igen. Det här är ju ett avgörande problem för människorna i Uppsala".

Artikelbild

| Ingrid Wikström, 67, pensionär men jobbar lite extra ibland: "Jag kommer helt enkelt ihåg vart den står. Det är ju kolossalt mycket cyklar i den här stan och man får ofta tränga in cykeln någonstans. Jag kan sällan stå i ett ställ utan får ställa den på sidan av".

Kajsa Hedell, 25, student: "Jag använder ett gult sadelskydd och min cykel har ju också en ganska speciell färg. På centralstationen får man ju verkligen titta vart man står och ta en mental bild. Uppsala är en cykelstad men det finns ju inte tillräckligt med parkeringar för det".