Det var den 2 januari som Disa Bäckström, 29, från Uppsala, och tre män försvann på det norska Blåbärsfjället. Flera försök att hitta kropparna har genomförts men har fått avbrytas på grund av dåligt väder. Men söndagen den 13 januari påbörjade den norska polisen att säkra området där de fyra saknade och befarat omkomna personerna tros ligga begravda under snömassorna.

– Vi håller på att säkra olycksområdet så att vi på ett riskfritt sätt kan röra oss in och gräva upp kropparna. Under måndagen spränger vi de snöskavlar (hårdpackad snö reds. anm) som utgör en fara för oss. Sedan får vi se om vi måste fortsätta med det arbetet under tisdagen, säger Andreas Nilsen, länsman i Tromsø polisdistrikt.

LÄS MER:Nytt sökförsök efter Disa avbryts efter starka vindar

Väderprognosen är lovande efter tidigare veckors vedermödor och enligt Andreas Nilsen kommer vädret fortsatt att vara fint med en stabil kyla vilket gör att risken för nya laviner minskar.

LÄS MER:"Det är tryckt stämning här i dag"

Mellan 10-15 personer jobbar med att säkra olycksområdet. Förutom den norska polisen är det norska försvaret och statliga snöskredsexperter involverade i arbetet.

Ni har kontakt med alla fyra personernas lavinsändare - hur säker är den informationen?

– Två sändare har vi mycket god kontakt med så där vet vi nästan exakt vart de befinner sig. De andra två har vi bara lokaliserat med hjälp av helikopter och där har vi en felmarginal på mellan 10-15 meter men så fort vi kan komma in i olycksområdet så kan vi göra en bättre positionering. Själva utgrävningsarbetet bör gå raskt, säger Andreas Nilsen.