De senaste dagarna har intern kritik riktats mot Stefan Hanna. Enligt Stefan Hanna var det förra hösten, strax före provvalet, som kritiken mot honom började.

– Sedan vann jag provvalet jättestort och sedan också nomineringsstämman. Nu har vi gjort ett jättebra val. Ändå fortsätter samma gäng med kritik, säger han.

Stefan Hanna säger att han försökt såväl i grupper som med enskilda personer få svar på vad som är problemet med hans ledarskap, men att han inte fått några svar.

– De försök som gjorts att prata med varandra leder ju ingen vart. Därför har jag begärt att vi måste ha in en tredje part som kan berätta vad problemet är och vad som kan skötas på bättre sätt.

Kan du ändra dig i ditt ledarskap?

– Ja, absolut bara jag får reda på vad som ska förändras.

Stefan Hanna tycker att den bild som han uppfattat att vissa har, att han enväldigt beslutar i frågor, är helt felaktig. Han menar att C i Uppsala är ett föredöme vad gäller demokratisk inkludering.

– Så fort det handlar om någon stor fråga får medlemmarna chansen att tycka till och dessa åsikter beaktas.

– Men jag kan tänka mig att det skär sig mellan mig och personer som är väldigt känslostyrda. Om någon vill driva en fråga vill jag först få svar på vad det kan leda till för något gott för Uppsalaborna. Det duger inte att då bara säga att det känns bra. Det krävs mer än känslor för mig.