SD fortsätter kampanj i Stenhagen

Sverigedemokraterna i Uppsala kommer att fortsätta sin kampanj mot ett islamiskt centrum i Stenhagen.

I lördags larmades polis om stenkastning mot Sverigedemokraternas kampanjmöte i Stenhagen.

I lördags larmades polis om stenkastning mot Sverigedemokraternas kampanjmöte i Stenhagen.

Foto: Niklas Skeri

Uppsala kommun2019-09-13 08:30

Efter ett möte mellan Sverigedemokraterna (SD) och Uppsalapolisen på torsdagen meddelade partiet att de kommer att återuppta sin kampanj i Stenhagen, mot planerna på ett islamiskt centrum. Nu på lördag kommer partiets företrädare på nytt att finnas i stadsdelen.

Som en "försiktighetsåtgärd" kommer partifunktionärerna att bära blå-gula bygghjälmar, meddelar SD i Uppsala. I lördags utsattes partiföreträdare för stenkastning på platsen.

Torsdagens möte handlade bland annat om händelsen i lördags. SD anser att polisen inte agerade tillräckligt kraftfullt mot stenkastarna, medan polisens bedömning är att stenkastningen upphörde sedan patrullerna stannat kvar på platsen. Torsdagens möte har enligt SD stärkt dialogen mellan parterna inför framtiden.

–  Givetvis är jag besviken över att man inte kan gripa stenkastare, men efter dialogen så finns en större förståelse för varför det utifrån deras perspektiv är en så pass svår sak att genomföra, säger SD:s ordförande i Uppsala, Simon Alm i ett pressmeddelande.

Karta: Stenhagen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!