Socialdemokraterna tappar mest bland de rödgröna partierna och skulle få 23,4 procent av rösterna enligt resultatet, en minskning med 5,5 procentenheter om man jämför med siffrorna från riksdagsvalet 2014.

Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet ökar mest i mätningen, med 6,1 respektive 5,4 procentenheter. Detta gör Sverigedemokraterna till det parti som ökar mest och partiet skulle landa på 16,7 procent om det vore riksdagsval i dag. Minst förändring är det hos Miljöpartiet som tappar drygt två procentenheter. Liberalerna kilar stadigt på strax över 6 procent och Kristdemokraterna riskerar att hamna under den magiska fyraprocentsspärren och landar på 3 procent i mätningen.

Inom Alliansen tappar även Moderaterna röster och minskar med 4,4 procentenheter till 18,4, Centerpartiet ökar däremot med hela 4,2 procentenheter och får 11,1 procent i mätningen.

Blocken emellan ser de rödgröna ut att ta hem 41,7 procent av rösterna medan Alliansen tar hem 38,6 procent. Dessa siffror ligger dock inom felmarginalen vilket betyder att siffrorna inte är statistiskt säkerställda, rapporterar Sveriges Radio Uppland.