Det var fullt med välkända ansikten från idrotts-Uppland på Idrottsgalan, som arrangeras av UNT. Det började med mingel, fortsatte med middag och prisutdelningar, rundades av på dansgolvet och avslutades, för de mest uthålliga, med efterfest. Kvällens värd var Sevana Ghadimi som var med och startade Ronjabollen i Uppsala, ett projekt för att integrera flickor till fotbollen.

HÄR ÄR BILDERNA FRÅN IDROTTSGALAN

Massor med priser delades ut under Idrottsgalan. Stavhopparen och stjärnskottet Armand Duplantis som tävlar för Upsala IF fick ta emot UNT-guldet. UNT:s sportchef Mathias Rutegård skrev i en krönika i samband med utdelningen att Armand Duplantis europamästartitel i stavhopp gjorde arbetet som juryns ordförande enkelt, även om konkurrensen var tuff.

Mycket talar för att den svensk-amerikanske stavhopparstjärnan bara är i början på en superkarriär. Bara en enda stavhoppare har hoppat högre utomhus genom tiderna och det är Sergej Bubka som tagit 6,14, konstaterar Rutegård.

LÄS MER: Rutegård: Han var överlägset bäst 2018

LÄS MER: Direktrapporten från Idrottsgalan

Uppsalaflickorna fick pris som Årets ungdomsförening och dessutom prisades en av klubbens stora talanger, Alva Svennbeck som i fjol tog tre guld och tre silver i SM i rytmisk gymnastik. UIF Friidrott fick priset som årets mest jämställda förening.

LÄS MER: Här är alla vinnare på galan