Som UNT tidigare rapporterat anklagas Ardalan Shekarabi för att ha fått pengar från SSU på oegentliga grunder. Pengarna ska han använt för att bekosta sin personvalskampanj.
Totalt fördes 76 000 kronor från en SSU-fond till ett hemligt konto men officiellt skulle de användas till integrationsprojekt.
Shekarabi var ordförande i SSU Uppland och stred mot den andra huvudkandidaten Lina Afvander som representerade Jönköpings län.

Fick 5 000 kronor från SSU
Lina Afvander berättar att bland annat SSU-distrikt hon besökte för kampanjarbetet betalade utlägg för tågbiljetter etc.
— Jag tror det handlar om högst 5 000 kronor från SSU. Det räckte inte för resor och annat så resten fick jag ta ur egen ficka. Jag lånade av min familj för att ha råd med det.
I augusti 2003 valdes Ardalan Shekarabi till ordförande för SSU:s riksorganisation. Strax innan omröstningen drog Lina Afvander tillbaka sin kandidatur. Motivet var att hon ville stärka enigheten inom SSU.

Vill inte döma på förhand
— Har pengarna från fonden i SSU använts på fel sätt av Ardalan Shekarabi är det givetvis väldigt upprörande men jag vill inte döma honom innan det här retts ut, betonar Lina Afvander.
UNT: Bör Ardalan Shekarabi avgå?
— Jag har full förståelse om de inom SSU skulle kräva hans avgång om det som påståtts visar sig stämma.

Fotnot: SSU står för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund.
ssu