Trots att det är mitten av oktober är säsongen ännu inte över. Glasskiosken i korsningen Skolgatan-Svartbäcksgatan håller öppet hela helgen.

– Försäljningen går ganska bra under de här dagarna när det är soligt, säger Sara Ahmad som driver glasskiosken.

– Första veckorna i oktober var det väldigt kallt och då gick det sämre. Vi tog hem uteserveringen men fick bära tillbaka den nu när det är så skönt i luften, säger Lars Svedlöf som arbetar i glasskiosken.

Båda menar dock att det inte går att jämföra oktobermånad med trycket som är på våren.

– I april smäller det till, då var det smockfullt med folk här, säger Lars Svedlöf.

Trots att det inte är högsäsong kommer ett gäng och sätter sig på uteserveringen i höstsolen bland de gula löven. En man kommer förbi och köper en glass. Det är sista helgen som kiosken håller öppet, sedan stänger Sara Ahmad och Lars Svedlöf för denna säsong. Just eftersom att det är sista rycket är utbudet lite mer begränsat.

– Vi beställer inte in något mer nu och många populära glassar som pistageglassen tog slut väldigt fort, det är flera som har frågat efter den, säger Lars Svedlöf.

Under helgen ska det bli runt 18 grader och sol i Uppsala enligt SMHI. Kan detta locka fram det sista glassuget hos Uppsalaborna innan vintern kommer?

– På lördagar brukar det kunna komma mycket folk. Det är alltid någon som vill ha glass, säger Lars Svedlöf och fortsätter:

– Men man vet ju aldrig, vissa dagar när man tror att det ska bli mycket blir det inte så. Sedan kan alla helt plötsligt komma på en gång och köpa glass.