Nannaskolan blev årets skolrestaurang förra året och är återigen nominerad. Även Domarringens skola har chansen att kamma hem priset. Från Uppsala är både Vintergatans- och Årstaparkens förskola nominerade till Årets förskolekök.

– Att vara nominerad till White Guide Junior är ett fint kvitto på att vi arbetar på rätt sätt. Extra kul att det är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten. Det handlar om smak och näring, men också om måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen, säger Sandra Harbom, utvecklingsledare på Uppsala kommuns avdelning för måltidsservice, i ett pressmeddelande.

Flera personpriser har även kockar från Uppsala chansen att vinna. Patti Uddén från Nannaskolan är nominerad till Årets skolkock och rektor Henrik Ljungblom till Årets gastronomiska rektor. I kategorin Årets seniorkock är Daniela Lorentz, köks- och restaurangansvarig på seniorrestaurang Leopold, nominerad.