I Enköping kom 38 millimeter regn på ett par timmar mitt på dagen, mätte Räddningstjänsten upp i sin egen regnmätare. Allvarligast verkar fastigheten Joar Blå ha drabbats, där vattnet stod mer än en halvmeter högt i den flera hundra kvadratmeter stora källaren.
–  Det är enorma skador. Det mesta är förstört, allt från möbler till elektronik, högtalarsystem, verktyg, kylaggregat. Det är bara att köra hit containrar och slänga, säger Peter Salmén, dom driver restaurangen och nattklubben.
När skyfallet kom räckte dagvattensystemet i centrala Enköping inte till för att vattnet skulle rinna undan, istället rann vattnet ner mot Joar Blå som ligger vid ån.
–  Hela stan lutar ju ner mot Joar Blå. Vattnet fylldes på i en källartrappa, och till slut tryckte vattnet in dörren. Allt är omkringkastat, blött och fruktansvärt smutsigt, säger Peter Salmén.
Trots förödelsen kan restaurangen ha verksamhet som vanligt när nästa öppettid är nu på onsdag, tror han.

Även på andra platser i Enköping orsakade regnet skador. På Ica Stjärnköp rann det in vatten och i varuhuset Paus läckte vattnet in genom taket och butiker fick en del varor förstörda.
–  Vid Salatullen blev tre fyra bilar stående, vattnet nådde upp till motorutrymmet. Vi fick stänga av trafiken i ett par timmar, berättar Håkan Bergström, insatsledare i Enköping.

I Uppsala var det under regnovädret ett par hektiska timmar för Räddningstjänsten med översvämningar i källare och i gångtunnlar, bland annat på Luthagsesplanaden och Sysslomansgatan. I Kvarnens parkeringsgarage stod vattnet centimeterhögt.
–  Vi har varit ute på åtta översvämningar, men det är oerhört många fler som har fått hjälp av privata firmor, framför allt i hyreshus, säger Mikael Tunberg, stabsbefäl i Uppsala.
I polishuset rann vattnet in genom en brusten dagvattenledning. Vattnet rann undan, men ett hisschakt skulle tömmas med pumpar.
–  Vi fick in så mycket vatten att vi inte kan använda vårt arrestintag. Vi var beredda på att tömma garaget på bilar, med det behövdes inte, säger polisens presstalesman Christer Nordström.