Polisen larmades vid 22.30-tiden under tisdagskvällen då två grupperingar hade börjat slåss med varandra på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala.

– Det handlar om två grupper av unga män som högljutt började tjafsa med varandra redan vid 22-tiden på kvällen. Det övergår sedan till handgemäng men vi har inga uppgifter om att några tillhyggen ska ha använts, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson i RLC.

De två grupperna skingrades när polisen kom till platsen och sökandet efter de inblandade påbörjades. I samband med detta gjordes en kontroll av en man i 20-årsåldern.

– Huruvida han var inblandad i bråket vet vi inte i nuläget, men det visar sig att han är efterlyst då han har rymt från ett ungdomshem i Sörmland, säger Daniel Wikdahl.

Mannen i 20-årsåldern kommer att transporteras tillbaka till ungdomshemmet. Hur polisen går vidare polisiärt med bråket är i nuläget oklart.

– Det är ett något svårjobbat fall då vi inte har en målsägande i nuläget, men det kan ju förändras, säger Daniel Wikdahl.