Hur påverkas du av ett mobilförbud i bilen?

Jörgen Isaksson, 36 år, Björklinge: "Inte mycket. Jag använder inte telefon i bilen, jag kör med handsfree. Däremot blir jag förbannad på bilister som tappar fokus för att de håller en telefon i handen."

Sara Adolfsson, 25 år, Uppsala: " Inte alls, jag har alltid headset när jag kör. Men sen kollar jag i och för sig mobilen vid rödljus och köer eller om trafiken går långsamt."

Artikelbild

| Sara Adolfsson, 25 år, Uppsala: " Inte alls, jag har alltid headset när jag kör. Men sen kollar jag i och för sig mobilen vid rödljus och köer eller om trafiken går långsamt."

Gunilla Andersson, 58 år, Uppsala: "Positivt! Det är väldigt bra för allas säkerhet. Kan tycka att det är konstigt att man fått hålla på med mobil i bilen. Hoppas bara att polisen kan följa upp efterlevnaden."

Håkan Davidsson, 63 år, Alunda: "Inte alls kan jag säga, jag har handsfree. Men frågan är hur koncentrerad man är på bilkörningen trots att man inte håller en telefon i handen. Själv märker jag när andra gör det, hastigheten blir ojämn och ryckig."

Linnea Appelberg, 18 år, Uppsala: "Jag brukar inte använda mobil i bilen, så jag tycker det är bra. Jag har haft körkort ett halvår och märker särskilt när stressade föräldrar med barn i bilen pratar i sina mobiler, de tycker väl att de kan det här med körningen och tänker inte på oss andra."