Ägaren Elin Öhman driver Solängens ridskola i Ängby nordost om Storvreta tillsammans med sin familj sedan år 2010. Nu har hon ansökt om bygglov hos Uppsala kommun för att kunna utöka verksamheten med ett ridhus. Ridningen sker idag utomhus, dels på en inhägnad och belyst ridbana, dels ute i naturen.

– Med ridhus kommer vi att kunna ta emot elever året runt. Hittills har vi inte kunnat ha någon ridverksamhet under vinterhalvåret, säger hon.

Solängens ridskola har 23 små ponnyhästar och vänder sig till mindre barn, från tre års ålder. Fokus är att lära barnen rida genom lek och barnvänlig pedagogik

Artikelbild

| Ute. I dag arrangerar Elin Öhman alla sina ridkurser utomhus, här med hästen Minton.

– Vi har cirka 340 ridande elever hos oss per vecka. Med ett ridhus räknar vi med att kunna bredda verksamheten så att även vuxna ska kunna rida här, säger Elin Öhman.

Tanken är att ridhuset ska bli 40 meter långt och 20 meter brett. Det ger en yta på 800 kvadratmeter. Enligt Elin Öhman motsvarar det ett mindre ridhus. Det kostar ändå två miljoner kronor att bygga.

– Men intresset för ponnyridning ökar hela tiden. Vi har elever både från Storvreta, Bälinge och från Uppsala, säger hon.

Elin Öhman jobbar heltid vid Solängens ridskola. Hon har dessutom 2,5 anställda. Skolan drivs i samarbete med Storvreta ponnyklubb.

Artikelbild

| Ute. I dag arrangerar Elin Öhman alla sina ridkurser utomhus, här med hästen Minton.

Enligt Upplands ridsportförbund finns 17 ridskolor i Uppland.