Det var när hon var på väg för en springtur i närheten av Gimo som hon lade märke till något vid en skogsstig: Två papperspåsar till brädden fyllda med chokladkalendrar.

– Det är oklart om det var en tjuvgömma, men känslan var absolut tjuvgömma, säger Ida Eklöf.

Ida höll tassarna i styr, lät fyndet vara och försvann iväg på sin löprunda. Men på vägen hem stod chokladgömman kvar vid gångstigen och lockade.

Artikelbild

| "Först till kvarn gäller inte. Men kan du namnen på samtliga 21 är kalendrarna med största sannolikhet dina.", skriver Ida Eklöf på Instagram.

– Det gjorde mig nyfiken. Först lät jag dem vara, men när de stod kvar blev jag bekymrad över i fall någon någon hund skulle tugga i sig det och börja må dåligt.

När hon kom hem såg hon att varenda en av chokladkalendrarna var märkta med namn. Nu söker Ida Eklöf efter ägarna.

– Jag tänker att det är någon lärare som köpt till sin klass. Vi vill ju hitta dem så barnen kan få sina chokladkalendrar. Ida la upp en efterlysning på Instagram, men ännu har ingen hört av sig. Tills vidare är julchokladen i tryggt förvar.

Är det inte ens någon obehörig som försökt lura till sig dem?

– Nej, det är ingen som försökt lägga beslag på dem, inte ens ungarna här hemma! Men hör man av sig och lyckas rabbla några av namnen - då vet vi att det är rätt person.

Känner du igen chokladkalendrarna? Hör av dig till oss på www@unt.se.