Under söndagen höll statsminister Stefan Löfven (S) sitt jultal i Köping. Under talet pratade han bland annat om brottslighet och att Socialdemokraterna och regeringen vill höja straffen för vapenbrott, och attackera ligornas resurser. I samband med detta nämnde Löfven Uppsala/Knivstas lokalpolisområdeschef Jale Poljarevius.

- Han har sett det mesta, fått utstå en hel del, men han viker inte undan en tum. På ett år har han och hans medarbetare frihetsberövat mer än 150 gängmedlemmar. De har beslagtagit 233 bilar från kriminella. Tillsammans med kommunledningen arbetar han för att Gottsunda ska försvinna från polisens lista över särskilt utsatta områden, sade statsministern bland annat.

LÄS MER: Ekonomi och investeringar i Löfvens jultal

Statsministern lovade också att fortsätta hjälpa Jale Poljarevius och hans kolleger med deras arbete, bland annat genom att se till att det finns resurser för att anställa fler poliser.

- Vi ser till att polisen har de verktyg de behöver. I vårt samhällsbygge ska grovt kriminella bort från våra gator, och in i våra fängelser. De ska inte glorifieras. De ska arresteras. Du ska kunna vara trygg, sade statsministern.