Vid 19.45 meddelade Trafikverket att resenärerna som suttit inne på ett tåg i två timmar evakuerats till ett annat tåg, och att de stillastående tåget skulle tas bort med ett diesellok. Det här innebär också att trafiken släpps på igen, uppger Trafikverket.

Att resenärerena fick sitta på ett varmt tåg i två timmar innan de kunde evakueras beror på att spårområdet måste vara helt säkrat innan resenärerna kan tillåtas att gå ut, uppger Trafikverket.

Anledningen till stoppet var enligt Trafikverket ett elfel. Felet ska enligt SL ha orsakats av en nedriven kontaktledning.

Stoppet berörde SL:s pendeltåg samt SJ:s regionaltåg mellan Stockholm och Uppsala. Enligt vad SJ uppgav under stoppet kommer deras tåg att åka en annan väg och stannar därför inte i Märsta. Vissa SJ-tåg är dock inställda. Stoppet orsakar även förseningar för fler av SJ:s fjärrtåg.

- Det är stora förseningar och inställda tåg. Vi har personal på plats ute och det ser ut som att vi kanske kan öppna ett spår vid 20-tiden, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket, vid 19-tiden.

SL uppmanar resenärer som ska till Märsta att åka till Arlanda C och där byta till buss. SL har satt in bussar mellan Rosersberg och Märsta och SJ har satt in bussar mellan Knivsta och Märsta.

Texten uppdateras