Redan när vernissagen börjar på Östgöta nation är det gott om besökare mellan utställningsskärmarna. Landskapsarkitektstudenternas uppgift under tio veckor har varit att gestalta sina visioner om hur Seminarieparken i Uppsala skulle kunna se ut och vad den skulle kunna användas till.

Sara Henriksson och Elin Carlsson har gjort ett gemensamt förslag som de kallar Promenadpark 2.0.
– Vi har tänkt oss att skapa en park för alla som tycker att det är långt till Stadsträdgården vid Svandammen. Här ska finnas platser för möten och promenader, säger Sara Henriksson.
– Vi har också ritat in en 2,5 km långt löparspår. På vintern kan man göra skidspår här. Vårt förslag är mer en aktivitetspark än en stadspark i vanlig mening, säger Elin Carlsson.

Men de säger också att de inte tror att deras förslag har så stora möjligheter att realiseras. I förra veckan tog kommunstyrelsen i Uppsala ett beslut om utbyggnad med cirka 200 lägenheter och en förskola på området.
– Det är ändå kul att få göra ett förslag till ett område som är så debatterat. Och vi hoppas ju att några från kommunfullmäktige är här och tittar i kväll, säger Sara Henriksson.
Den 23 mars ska kommunfullmäktige säga sitt i frågan om Seminarieparken.