Fem marschaller tändes och sattes på den snötäckta graven och vita blommor ströddes ut. Sara Mohammad, ordförande för riksföreningen Glöm aldrig Pela och Fadime fick klättra ordentligt i den höga snön för att ta sig fram till gravstenen där hon placerade ut tre stora porträtt.

Ett på Fadime, ett på Pela Atroshi och ett på Abbas Rezai. De är bara tre av tusentals unga människor som fallit offer för hederskulturen runt om i världen.
- Det är alltid väldigt känslosamt att prata om det här, inledde en märkbart rörd Sara Mohammad.
- Varenda steg ni tagit betyder mycket för Fadime och alla andra tusentals som hedersmördas runt om i världen.

På plats var också pressen och politiker. Bland annat Vänsterpartiets kommunalråd Illona Szatmari Waldau som hade med sig en bukett orangea rosor att lägga på graven.
- Det är viktigt att uppmärksamma hennes öde och den så kallade hederskulturen. det är ju inte alltid som en sådan här händelse får det här extrema utfallet.

Även Uppsalaborna Ana Iris och Alexander Alenvall hade tagit sig till graven för att visa sitt engagemang.
- Det är hemskt att det finns så många tjejer som är i samma situation och det görs fortfarande för lite åt det. Jag är här för att kämpa mot hedersrelaterat våld, säger Ana iris som varit här nästan varje år sedan mordet 2002..
- Det kändes bara som att jag ville uppmärksamma det här och visa att man tänker på det på något sätt och visa mitt stöd, säger Alexander Alenavall.