Tidigare regionrådet får nytt uppdrag

Det tidigare regionrådet Lina Nordquist är nu klar som sjukvårdspolitisk talesperson för Liberalerna.

Lina Nordquist blir Liberalernas nya sjukvårdspolitiska talesperson.

Lina Nordquist blir Liberalernas nya sjukvårdspolitiska talesperson.

Foto: UNT Arkiv/ Sven-Olof Ahlgren

Uppsala kommun2019-10-03 19:50

– Det är väldigt hedersamt. Det ska bli roligt att se hur mycket skillnad det går att göra för sjuka, deras anhöriga och personalen inom vården, säger Lina Nordquist.
Efter fem år som regionråd i Region Uppsala tog Lina Nordquist förra året plats i Riksdagen. Hon är ledamot i socialutskottet och kommer att ha kvar den platsen även efter att hon tagit över som talesperson i sjukvårdsfrågor. 
Vilka frågor kommer du att driva?
– Prioriteringar inom vården. De som är kroniskt sjuka måste få vård snabbare. Dessutom vill jag arbeta mot den detaljstyrning som präglar sjukvården, säger Lina Nordquist.

Hon planerar att söka samarbeten över blockgränserna och menar att det behövs en överenskommelse kring sjukvården på samma sätt som det finns för pensions- och försvarspolitiken.
– För att det ska bli bra krävs det att alla är med på tåget, säger Lina Nordquist.
 

Hur gynnas upplänningarna av att du får den här rollen?
– Det är ju dem jag representerar och de har gett mig sitt förtroende. Jag ska jobba för att du oavsett var du bor ska få bättre vård. Den som bor i Heby ska ha en husläkare som den känner sig trygg med. I Knivsta, där man sett att den psykiska ohälsan bland unga ökar, måste BUP och första linjen stärkas.

Liberalernas partiledare är nöjd med den nya talespersonen och betonar att sjukvården är en av väljarnas viktigaste frågor.
– Det är en fråga där Liberalerna har alldeles för lågt förtroende. Det ska vi ändra på, skriver Nyamko Sabuni i ett sms.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!