På fredag drar årets bandyfest igång. Flera finaler ska spelas på Studenternas IP och staden börjar färgas brandgul. Några som också tycks ha drabbats av bandyfebern är de små amorinerna på fontänen vid Flustret. Vi har varit i kontakt med den som ligger bakom huvudbonaderna. Garnkonstnären vill dock vara hemlig:

– Det blir en grej att ingen vet vem som ligger bakom. Dessutom är det ju inte tillåtet, även om straffet nog inte är så hårt.

Gerillaslöjdaren säger att det inte är första gången någon ser till att amorinerna är varma om huvudet.

– För fem-sex år sedan såg jag att någon stickat sockor åt dem. Jag tyckte ändå att de såg kalla ut så då fick de mössor, säger garngrafitti-konstnären.

Nu fick det bli bandyinspirerade mössor, med tanke på att finalerna spelas i Uppsala i år.

– Jag är så stolt att vi fått tillbaka finalerna hit och jag tyckte det här var ett gulligt och knasigt sätt att fira på.

Kan man säga att de fått bandyhjälmar?

– Jag tänkte mer bandyboll än hjälm. Och mössorna är virkade, så de ser ut lite som en skrovlig bandyboll, tycker jag.

Den hemliga virkaren berättar att hen brukar ta med sig en stege och klä på amorinerna på natten. Sedan är det kul att komma tillbaka och se vad aktionen får för reaktioner.

– Jag är där ibland och tittar. Då hör man ofta att någon tycker det är gulligt. Och det är ju jättekul. Målet är att sprida glädje.