En överraskad och mycket glad Eveliina Harju tar emot beskedet att hon vunnit tävlingen.

– Det är himla roligt att vinna. Det känns verkligen jättekul, säger hon.

Fotografering har 21-åringa Eveliina ägnat sig åt sedan hon var i 12-årsåldern. Numera brukar hon fota med en kompakt systemkamera eller mobilen, båda funkar bra, menar hon.

– Jag vill ha en smidig kamera som inte tar så stor plats och är lätt att ta med sig. Jag är impulsiv i mitt fotograferande så jag har ofta en bildidé klar innan jag ens har hunnit få upp kameran, berättar Eveliina Harju.

Vinnarbilden tog hon vid ett besök hos sin farmor. Efter viss övertalning fick hon sin pojkvän Adam Jansson att gå ner i vattnet.

– Det började molna på så han var inte så sugen på att bada. Men det var helt vindstilla så när jag tjatat lite gick han i, säger hon.

Väl nere i vattnet regisserade Eveliina sin pojkvän lite för att få till den rätta bilden. Hon ville utnyttja ljuset och den dramatiska himlen. Hon gick nära för att få rätt vinkel och hon var lite orolig för att tappa mobiltelefonen i vattnet när hon tog bilden, berättar hon.

– Jag fotar mest på känsla. Jag har bara gått en kortare kurs i fotografering och de tips jag fick där använder jag. Bilderna blir oftast bättre om man planerar lite. Man ska utnyttja ljuset, gå närmare objektet, för att få en bra bild.

Vinsten, en kryssning på ett par dagar, kommer hon dela med sin pojkvän som ställde upp på fotosejouren i vattnet.

– Det sade jag redan när jag tog bilden att om jag vann så skulle vi dela vinsten, säger Eveliina Harju.