Tävlingen anordnades i Luxemburg mellan den 24–28 november. Ett av lagen som deltog var Stockholm Culinary Team där Adam Nilsson, tidigare Uppsalabo, var med.

– Min lärare från Ekebygymnasiet sitter i styrelsen för Svenska Kockars Förening, vilket är de som äger VM-laget. Hon känner den förra lagledaren som rekommenderade mig att söka för att vara med i laget.

Under VM fick varje lag en dag där de kunde visa upp vad de går för - bokstavligen talat. Maten skulle nämligen inte ätas. Stockholm Culinary Team tävlade i en kategori som kallades för "Det kalla bordet".

– Det är som food art, alltså mat som ställs ut och stå framme på ett bord en hel dag. Den ska inte ätas utan är mer som en utställning, säger Adam Nilsson.

Han hade hand om en femrättersmeny. I den fanns bland annat en förrätt med kungskrabba, en varmrätt med vaktel och svartrot, samt en dessert med hjortron och mandel.

Stockholmslaget ställde ut i onsdags, och domarna fick göra sin bedömning. Varje lag hade från början 100 poäng som man sedan fick avdrag ifrån för varje fel domarna anser att man hade gjort.

– Redan samma dag som vi ställde ut fick vi reda på vilken poängklass vi hade. Har man 90 poäng eller mer, så är det guldklass.

Adam Nilssons lag hade inte bara guldklass, utan även mest poäng av de cirka 40 lag som tävlade, och blev således världsmästare.

Varför tror du att ni lyckades vinna?

– Tiden vi lagt ner på att få det perfekt. Vi har jobbat på det i ett och halvt år och tränat riktigt mycket. Stockholmslaget vann även VM för fyra år sedan och OS för två år sedan, men nu inför VM bytte man ut hela laget. Vi har haft fantastiska mentorer som hjälpt oss att lyckas.