Mannen, som bor i Östhammars kommun, ska ha misshandlat en kvinna genom att tilldela henne flera sparkar och slag när hon låg på golvet. Han ska dessutom ha satt sig på henne och tagit ett stryptag runt hennes hals. Enligt åtalet ska han sedan, med dödshot och våld, ha angripit kvinnan för att hindra henne från att anmäla händelsen.

Han ska även ha misshandlat en annan kvinna genom att trycka sitt finger mot hennes ena öga och slå henne med flera knytnävesslag – både i ansiktet och på kroppen. Därefter har han, liksom med den förstnämnda kvinnan, angripit henne med hot och våld för att hindra en polisanmälan. Mannen ska ha hotat att döda kvinnans barn, barnbarn och husdjur.

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha tryckt sitt knä i sidan på hennes kropp genom att böja eller dra kraftigt i hennes han. Kvinnan ska då ha fått en revbensfraktur.

Mannen åtalas för grov misshandel, två fall av misshandel och ytterligare två fall av övergrepp i rättssak. Han erkänner misshandel av den förstnämnda kvinnan, men anser inte att brottet ska bedömas som grovt.