En av de tre åtalade pojkarna misstänks dessutom för ytterligare ett personrån samt övergrepp i rättssak och grov misshandel. Han åtalas bland annat för att ha slagit ned en jämnårig pojke på en skola i Uppsala och sedan slagit och sparkat den liggande pojken mot kroppen och ansiktet. Enligt åtalet fick brottsoffret bland annat hörselnedsättning av misshandeln.

Den åtalade pojken misstänks dessutom för att genom hot och slag ha stulit kläder från en annan pojke på en ort utanför Uppsala och sedan angripit brottsoffret för att hindra denne att gå till polisen. Gärningarna rubriceras som rån och övergrepp i rättssak.

Han åtalas dessutom tillsammans med ytterligare två unga pojkar för ett personrån mot en jämnårig pojke i Östhammar. Enligt åtalet har förövarna agerat gemensamt och i samförstånd. Offret fick slag och sparkar och tvingades lämna över sin mobiltelefon. Senare ska förövarna ha försökt få den misshandlade pojken att lämna över 6 000 kronor till dem vardera för att få tillbaka telefonen. Gärningarna rubriceras som rån och försök till utpressning.

Samtliga brott ska ha skett under perioden augusti - oktober i år. Bland åklagarens bevisning finns bland annat en filmsekvens från en av händelserna samt chattmeddelanden mellan några av de inblandade.