Träffpunkten Storgatan 11 räddad

Kommunen tar över Träffpunkt Storgatan 11 vid nyår och personalen följer med. "Verksamheten är räddad", säger pensionärsrådet som driver den i dag.

Caroline Hoffstedt (S) var nöjd efter tisdagens möte om Träffpunkt Storgatan 11.

Caroline Hoffstedt (S) var nöjd efter tisdagens möte om Träffpunkt Storgatan 11.

Foto: Niklas Skeri/Staffan Claesson/Montage

Uppsala kommun2019-11-26 14:13

Som vi berättat har Uppsalas pensionärsföreningars samarbetsråd varit starkt kritiska till hur Uppsala kommun hanterat frågan om driften av Träffpunkt Storgatan 11 i gamla tingshuset. Sedan 2010 är det pensionärsrådet som drivit allaktivitetshuset för äldre med bidrag från kommunen.  

Under tisdagen träffades parterna. Äldrenämndens ordförande Caroline Hoffstedt (S) var nöjd efter mötet, där det blev klart att kommunen inleder arbetet med att ta över driften från nyår. Det här är vad pensionärsrådet hela tiden ska ha velat.

– Det var ett bra möte och vi är överens om övertagandet. Det här är en unik träffpunktsverksamhet och jag är angelägen om att den ska finnas kvar, säger Caroline Hoffstedt.

Vad säger du om den hårda kritik pensionärsrådet riktat mot kommunen?

– Jag uppfattar att det handlar om missförstånd och om dålig kommunikation från vår sida. 

Vad kommer att hända med träffpunktens personal?

– De följer med, eftersom det här är ett övertagande. Jag är väldigt glad över att vi kunnat räta ut sådana frågetecken, säger Caroline Hoffstedt.

Samarbetsrådets ordförande Jan Ask var också nöjd efter mötet.

– Verksamheten vid den här mycket aktiva träffpunkten är räddad. En hel del detaljer återstår, men inget som inte går att lösa, säger han.

När det gäller kritiken mot kommunen har den grundat sig i motstridig information och svåra villkor för pensionärsrådet.

– Nu litar vi på att kommunens muntliga löften hålls, säger Jan Ask.

Karta: Storgatan 11
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!