– Enligt Facebook kommer det 8 000 personer, men man får ju räkna med lite bortfall så jag skulle tippa på hälften ungefär, sade arrangören Kent Wennman innan vandringen startade.

Lyktvandringen startades av Waldorfskolan för att uppmärksamma St. Martin-dagen. Nu har föreningen Kulturhjältarna tagit över och evenemanget är mer populärt än någonsin.

– Jag tror att det som lockar är längtan till mer naturliga platser där man kan mysa och känna att det är någonting äkta, vi har pratat om att sprida ut vandringen på två dagar eftersom det drar så mycket folk, berättade Kent Wennman.

Artikelbild

| Lyktvandring i Hågaby.

Under dagen fick även stadsbussen linje 2 ställa in sin rutt ut till Hågaby eftersom det under tidigare år inte fungerat med trafiken, enligt Kent Wennman.

– Allt går ju såklart inte som planerat när det kommer till sådana här event, vi har 300 fler marschaller i år och tre foodtrucks för de som vill äta.

Lyktvandringen pågick från klockan 16.30 och slutade klockan 20.15. Under kvällen kunde besökarna uppleva eldshow, livemusik och spännande överraskningar i skogen.

Två som tagit sig till vandringen var Emma Andersson och hennes kusinnarn Viktoria.

Artikelbild

| Emma Andersson och kusinbarnet Viktoria besökte lyktvandringen tillsammans. I skogen stötte de på en isdrottning som var populär bland barnen.

– Det är första gången vi går rundan och det är verkligen jättemysigt, sade Emma Andersson efter att precis ha tagit en bild tillsammans med isdrottningen i skogen – en av flera överraskningar längs stigen.

Disa Ekholm och hennes morfar Rolf Larsson gick rundan för andra året i rad.

Artikelbild

| Lyktvandring i Hågaby.

– Det är härligt att gå slingan i novembermörkret och så får jag en chans att umgås med morfar, sade Disa Ekholm när de båda precis kommit tillbaka.