Det första som möter en i entrén är en djungelbro och ljudet av ett rytande lejon. Det är en av nyheterna i det nya leklandet. Inne i lokalerna pågår förberedelserna för fullt inför nyöppningen.

– Det har varit tight, men vi kommer att hinna. Vi vill att besökarna ska känna ”wow” när de kommer hit, säger Therese Swedén, som är regionchef för leklandets anläggningar i Mittsverige.

Leos lekland har tidigare haft sina lokaler i Fyrislund men har nu flyttat till Boländerna. Det på grund av att kommunen som ägde de gamla lokalerna behövde dem till annan industriverksamhet.

Artikelbild

| Skepp. Ett piratskepp med kanoner som kan avfyra mjuka bollar.

– Vi fick inte vara kvar, men det blev en chans för oss att flytta till bättre lokaler, säger Therese Swedén.

Konceptet på leklandet är detsamma men några nya attraktioner har tillkommit. Till exempel en djungelracerbana där besökarna kan tävla mot varandra och nya kalasrum med olika teman som djungel, vinter och disco. Det finns även en pyramid med ljusbollar och en övervåning som liknar en parkouranläggning.

– I riktig parkour hoppar man mellan hus, men det här är en mjukare variant, säger Therese Swedén.

Som man kan förstå är det mycket klättrande och hoppande som sker på leklandet. Därför är säkerheten viktig.

Artikelbild

| Nytt. Therese Swedén, regionchef på Leos Lekland, i de nya lokalerna.

– Attraktionerna byggs säkra från början. Det är också viktigt att alla besökare har strumpor på sig, säger Therse Swedén.

Leos lekland finns på 21 ställen i landet och vänder sig till barn från 0 till 17 år. Just den här lokalen tar in som mest 1300 personer.

Artikelbild

| Jobb. Under torsdagen färdigställdes det sista inför premiäröppningen.

– På veckorna brukar det vara lugnt, men på helgerna kommer det mycket folk. Då kan vi vara mellan 16 och 18 i personalen.

En del attraktioner återfinns på flera lekland, som vulkanen och piratskeppet. Den som vågar åka vulkanen kan inte ångra sig. Först måste man klättra upp till toppen och väl där finns det bara en väg ner igen – den branta rutschbanan.

Får föräldrarna också vara med och leka?

– Jajamän. De frågar alltid om de får vara med och det får de vara på de flesta ställen, säger Therese Swedén.