Vid tio tillfällen under jullovet har Fyrishov arrangerat tävlingar i den gula rutschbanan på äventyrsbadet. Deltagarna har uppmanats försöka slå det officiella banrekordet. Det var under höstens SM-kval i vattenrutschbana som det slogs: 6.55 sekunder för juniorer och 5.95 sekunder för seniorer. Ingen har hitills under lovet lyckats slå dessa tider.

– Det beror mycket på vad man har för badkläder – är de löst sittande så stoppar de upp farten. Sedan är ju de som tävlar i SM mer förberedda även vad gäller teknik, säger Leon Keusseyou, arbetsledare på Fyrishov.

Fyrishov brukar ha olika aktiviteter under lovet.

Artikelbild

| Emmie Östby, Joakim Östby och Viggo Arenstig tävlade. Emmie blev snabbast junioren för dagen.

– Men det här är helt nytt – det kändes naturligt med tanke på att SM var här i september, säger Helene Lundevall, presskontakt hos Fyrishov.

Just nu pågår även Storvretacupen. Det i kombination med lovet gör att man har ett uppsving vad gäller antal besökare.

– En vanlig onsdag brukar vi ha ungefär 1 500 besökare. En dag som denna är det uppåt 2 000, säger Helene Lundevall.

På onsdagen var det återigen dags. Under en timmes tid stod aktivitetsledarna Fredrik Nilsson och Elias Lindhe och klockade dem som var sugna på att tävla.

– De bästa tiderna skrivs upp på en tavla här nere. Priset är äran och att alla får se vem som hade den bästa tiden för dagen, säger Fredrik Nilsson.

Emmie Östby tävlade samtidigt som pappa Joakim och kompisen Viggo Arenstig.

– Jag är en vinnarskalle – jag fokuserar på att köra snabbt, säger Emmie Östby strax före ett av sina åk.

Med sina 6,99 blev hon snabbast för dagen.